Wat is nodig bij de opslagtemperatuur controle?

Hierbij een overzicht met de eisen voor een opslagtemperatuur controle, en de nodige acties wanneer er afwijkingen worden geconstateerd tijdens de controle.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp.

Uitvoering van deze controle in een productiebedrijf

Opslagtemperatuur is bedoelt om de opslagtemperatuur te controleren. Om er zeker van te zijn dat de opslagcellen de juiste hebben is het van belang dat de temperatuurvoelers correct werken. Door het vergelijken van de temperatuur (thermometer) met de weergeven waarde (systeem) kan beoordeeld worden of de metingen correct zijn en dus ook de opslagtemperatuur.

Controleer de gemeten waarde ten opzichte van de systeemwaarde. Het verschil in temperatuur mag maximaal 1 graad zijn.

Acties bij afwijkingen tijdens de opslagtemperatuur controle

Wanneer er een verschil is groter dan 1:

  • Controleer of de cel in ontdooi periode is, zo ja opnieuw meten na ontdooi periode.
  • Indien dit niet het geval is dienen de voelers opnieuw afgesteld te worden. Hiervoor dient gezocht te worden met leverancier.
  • Zolang de opslagtemperatuur de maximale normwaarde niet overschrijdt kan de cel in gebruik blijven. Echter de temperatuur dient 3 x per dag gecontroleerd te worden.
  • Indien de opslagtemperatuur hoger is dan de norm moet de producttemperatuur beoordeeld worden. Zie hiervoor de !

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Wat is nodig bij de opslagtemperatuur controle?' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Meer weten over HACCP en voedselveiligheid?


Wil je meer weten over HACCP en voedselveiligheid? Bekijk dan onze iMIS producten.
Deze zijn speciaal gemaakt om HACCP te managen en up-to-date-te houden.
Daarnaast kun je ook onze trainingen over HACCP en voedselveiligheid volgen.

Interne audits en jaarlijkse QA rapportages Dag 4| 20 januari 2023

De dag is verdeeld in een ochtend die zich focust op (interne) audits, en de audit voorbereiding. De middag zal zich focussen op jaar/periodieke rapportages.

iMIS Food Handbook Handboek voor food management

iMIS Food bevat een managementsysteem voor het kwaliteitshandboek. Het handboeksysteem bevat de bedrijfsinformatie, procedures omtrent de voedselveiligheid.

iMIS Food Intranet Bedrijfsintegratie

Met iMIS Food intranet wordt het bedrijf betrokken bij het kwaliteitssysteem. Alle informatie over kwaliteit en voedselveiligheid is op het intranet aanwezig.

We zijn gespecialiseerd in HACCP en voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid goed te managen. Om dit te bereiken hebben we iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor HACCP en voedselveilighied, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende regelgeving en standaarden voor HACCP. Met de iMIS Food Helpdesk heb je professionele ondersteuning voor inhoudelijke en software vragen.

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.
Met iMIS Food hebben we sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!


Updates over voedselveiligheid

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen met info over HACCP en uitgenodigd worden voor onze events? Schrijf je in.