Transport: Is er een voorbeeld inkoopspecificatie

Hierbij een voorbeeld van een inkoopspecificatie voor Transport, met de eisen die gesteld moeten worden bij de inkoop van het transport van de levensmiddelen.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp.

Welke eisen moet ik stellen bij de inkoop van transport?

Inkoopspecificatie voor transport;

Beste relatie,

U krijgt deze voorwaarden in tweevoud. Eén versie dient voor akkoord door u te worden ondertekend en retour gestuurd te worden.

Leveringen dienen in overeenstemming met deze voorwaarden, overige schriftelijk gemaakte afspraken c.q. plaats te vinden. Indien door ons wijzigingen worden aangebracht in deze voorwaarden bent u verplicht deze door te voeren.

Indien niet conform deze voorwaarden wordt gewerkt behouden wij ons recht om de diensten niet te accepteren. Eventuele kunnen door ons bij u worden verhaald. Indien men niet op de overeengekomen datum c.q. tijdstip kan leveren dient men ons tijdig te informeren om zodoende stilstand te voorkomen.

Ondergetekende verklaart hiermee zich te houden aan onze transportregels.

 • De vrachtwagens dienen geschikt te zijn voor het onder de juiste condities transporteren van levensmiddelen.
 • Er zijn geïmplementeerd om productbesmetting tijdens transport te voorkomen (voedingsmiddelen en niet voedingsmiddelen/ verschillende categorieën ). Deze procedures kunnen indien gevraagd overlegd worden. Onze producten mogen alleen vervoerd worden met andere levensmiddelen. Het is niet toegestaan onze producten te vervoeren met andere producten welke een sterke geur hebben of een andere vorm van kunnen zijn.
 • De vrachtwagens worden volgens vaste frequentie gecontroleerd. Hierbij is minimaal aandacht voor schoonmaak en mogelijke besmettingen met productvreemde bestanddelen (, losse verf, etc.). Deze controles worden vastgelegd en zijn opvraagbaar.
 • Voor het laden van de vrachtwagen, wordt hun conditie gecontroleerd (zoals afwezigheid van vreemde geuren, veel , onjuiste vochtigheid, , schimmels) en indien nodig, wordt actie ondernomen. Resultaten worden vastgelegd en zijn opvraagbaar.
 • Indien goederen bij een bepaalde vervoerd moeten worden, dient voor het laden de temperatuur in het voertuig gecontroleerd en vastgelegd te worden. Indien gevraagd kan een rapportage overlegd worden met de gemeten temperaturen.
 • Indien goederen bij een bepaalde temperatuur vervoerd moeten worden, dient de adequate range van temperaturen tijdens transport geborgd en vastgelegd te worden. Indien gevraagd kan een rapportage overlegd worden met de gemeten temperaturen.
 • Er bestaat een schoonmaakschema, en indien nodig een desinfectieschema, voor alle voertuigen en apparatuur die gebruikt wordt tijdens het laden en lossen. Er zijn registraties aanwezig van de genomen (schoonmaak en/of ) maatregelen. Deze rapportages kunnen indien gevraagd overhandigd worden
 • Laad- en losdocks hebben een uitrusting om de getransporteerde producten te beschermen tegen invloeden (zoals klimaat, stuifmeel).
 • Vrachtwagens worden niet onbeheerd achtergelaten op een parkeerplaats.
 • Er zijn procedures aanwezig waarin is vastgelegd hoe wordt omgegaan met calamiteiten als slecht weer, uitvallen van koelsystemen, pech onderweg of ongelukken
 • Regels aangaande Defense worden in acht genomen.
 • Een door ons op locatie is in geval van toegestaan waarbij openheid van alle relevante moet worden gegeven.
 • In geval van een mogelijke recall die impact kan hebben op onze operatie dient direct telefonisch contact te worden opgenomen met de kwaliteitsafdeling om erger te voorkomen.

In alle gevallen geldt dat bij calamiteiten, die direct betrekking kunnen hebben op de voedselveiligheid of van onze producten, dienen wij direct op de hoogte gesteld worden.
Indien moet worden afgeweken van één van de bovenstaande regels worden wij direct op de hoogte gesteld.

Met deze verklaring worden ook de aanwezige certificaten opgestuurd.

Naam transporteur:

Datum:

Naam tekenbevoegde:

Handtekening:

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Transport: Is er een voorbeeld inkoopspecificatie' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Meer weten over een handboek voor voedselveiligheid?


Wil je meer weten over handboek en voedselveiligheid? Bekijk dan onze iMIS producten.
Deze zijn speciaal gemaakt om de handboeken te controleren en up-to-date-te houden.
Daarnaast kun je ook onze trainingen over handboeken en opleiding voedselveiligheid volgen.

Interne audits en jaarlijkse QA rapportages Dag 4

De dag is verdeeld in een ochtend die zich focust op (interne) audits, en de audit voorbereiding. De middag zal zich focussen op jaar/periodieke rapportages.

iMIS Food Handbook Handboek voor food management

iMIS Food bevat een managementsysteem voor het kwaliteitshandboek. Het handboeksysteem bevat de bedrijfsinformatie, procedures omtrent de voedselveiligheid.

iMIS Food Intranet Bedrijfsintegratie

Met iMIS Food intranet wordt het bedrijf betrokken bij het kwaliteitssysteem. Alle informatie over kwaliteit en voedselveiligheid is op het intranet aanwezig.

We zijn gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid goed te managen. Om dit te bereiken hebben we iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende regelgeving en standaarden voor handboeken. Met de iMIS Food Helpdesk heb je professionele ondersteuning voor inhoudelijke en software vragen.

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.
Met iMIS Food hebben we sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!


Maandelijkse updates

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen en uitgenodigd worden voor onze events? Geef dan hier je gegevens door.