Hoe vaak moet het frituurvet worden getest?

Volgens de wet kan bij elk gebruik van het frituurvet de waarde oplopen tot boven de wettelijke limiet daarom moet er elke keer getest worden bij het gebruik.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp.

De frituurvet vraag

Eigenlijk elke keer als de frituurpan gebruikt is. Het wettelijke aspect is verweven in artikel 5 van de Verordening 852/2004, de systematiek van HACCP. Bij elk gebruik kan de waarde oplopen tot boven de limiet.

Test frequentie

Dagelijks wordt de van het frituurvet gemeten en wordt ervoor gezorgd dat deze niet boven de 175 graden uitkomt. Moeten we dan nog echt dagelijks het frituurvet testen met de frituurolietester of is 1x per week ook afdoende. De resultaten uit het verleden geven aan dat wij nog geen één keer frituurvet met een actiewaarde > 22% polaire deeltjes hebben gehad. Wordt altijd al eerder verschoond.

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Hoe vaak moet het frituurvet worden getest?' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Meer weten over HACCP en voedselveiligheid?


Wil je meer weten over HACCP en voedselveiligheid? Bekijk dan onze iMIS producten.
Deze zijn speciaal gemaakt om HACCP te managen en up-to-date-te houden.
Daarnaast kun je ook onze trainingen over HACCP en voedselveiligheid volgen.

Interne audits en jaarlijkse QA rapportages Dag 4

De dag is verdeeld in een ochtend die zich focust op (interne) audits, en de audit voorbereiding. De middag zal zich focussen op jaar/periodieke rapportages.

iMIS Food Handbook Handboek voor food management

iMIS Food bevat een managementsysteem voor het kwaliteitshandboek. Het handboeksysteem bevat de bedrijfsinformatie, procedures omtrent de voedselveiligheid.

iMIS Food Intranet Bedrijfsintegratie

Met iMIS Food intranet wordt het bedrijf betrokken bij het kwaliteitssysteem. Alle informatie over kwaliteit en voedselveiligheid is op het intranet aanwezig.

We zijn gespecialiseerd in HACCP en voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid goed te managen. Om dit te bereiken hebben we iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor HACCP en voedselveilighied, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende regelgeving en standaarden voor HACCP. Met de iMIS Food Helpdesk heb je professionele ondersteuning voor inhoudelijke en software vragen.

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.
Met iMIS Food hebben we sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!


Updates over voedselveiligheid

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen met info over HACCP en uitgenodigd worden voor onze events? Schrijf je in.