Is het verplicht de soortnaam van gemodificeerd zetmeel te benoemen?

Het antwoord:

Volgens lid 6 van dit artikel moet de plantaardige oorsprong van gemodificeerd zetmeel wel genoemd worden, indien de grondstof gluten kan bevatten. Dit is echter praktisch nooit aan de orde, omdat tijdens de bereiding van het zetmeel de gluten al worden verwijderd.

Disclaimer: Wij proberen onze antwoorden up-to-date te houden, maar wij kunnen dit niet garanderen aangezien de wetgeving dagelijks kan veranderen. Vandaar dat wij u aanraden om (bij twijfel) altijd even contact met ons op te nemen.


Met iMIS Food stellen wij jou in staat om zelf voedselveiligheid te managen.

iMIS Food

Bekijk hier meer veel gestelde vragen omtrent controles en procedures: