Wat moet er minimaal in de Root Cause Analysis?

Een Root Cause Analysis kan gebruikt worden, bij het voordoen van fouten, zoals producten en audits met niet-conformiteiten, tijdens recalls voor producten.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp.

De Root Cause Analysis

Wanneer zich fouten voordoen, zoals niet-conforme , productrecalls of bij audits, moet herhaling van deze fouten met behulp van root cause analyse worden voorkomen.

De root cause analysis zou moeten omvatten:

  • een set van parameters die zal leiden tot het gebruik van een geschikte tool (d.w.z. de site moet definiëren wanneer de analyse zal worden afgerond als deze nog niet door de norm is voorgeschreven)
  • wie is opgeleid en/of bevoegd om de analyse te voltooien
  • de methoden zal worden gebruikt om de analyse uit te voeren
  • de analyse en eventuele daaropvolgende preventieve maatregelen in detail
  • de methoden voor de verificatie van de voltooide acties.Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Wat moet er minimaal in de Root Cause Analysis?' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Meer weten over een handboek voor voedselveiligheid?


Wil je meer weten over handboek en voedselveiligheid? Bekijk dan onze iMIS producten.
Deze zijn speciaal gemaakt om de handboeken te controleren en up-to-date-te houden.
Daarnaast kun je ook onze trainingen over handboeken en opleiding voedselveiligheid volgen.

Interne audits en jaarlijkse QA rapportages Dag 4| 20 januari 2023

De dag is verdeeld in een ochtend die zich focust op (interne) audits, en de audit voorbereiding. De middag zal zich focussen op jaar/periodieke rapportages.

iMIS Food Handbook Handboek voor food management

iMIS Food bevat een managementsysteem voor het kwaliteitshandboek. Het handboeksysteem bevat de bedrijfsinformatie, procedures omtrent de voedselveiligheid.

iMIS Food Intranet Bedrijfsintegratie

Met iMIS Food intranet wordt het bedrijf betrokken bij het kwaliteitssysteem. Alle informatie over kwaliteit en voedselveiligheid is op het intranet aanwezig.

We zijn gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid goed te managen. Om dit te bereiken hebben we iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende regelgeving en standaarden voor handboeken. Met de iMIS Food Helpdesk heb je professionele ondersteuning voor inhoudelijke en software vragen.

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.
Met iMIS Food hebben we sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!


Maandelijkse iMIS update

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen en uitgenodigd worden voor onze events? Geef dan hier je gegevens door.