Wat doe je tijdens de uitvoering van een audit?

Tijdens een audit zijn er bepaalde procedures die je moet uitvoeren en bijpassen maatregelingen die genomen moeten worden om eensgezind te zijn met de scope.

Onderdeel van onze veel gestelde vragen | Bekijk alle FAQ of zoek op onderwerp.

Uitvoering van de audit

Bij de verificatie dient nagegaan te worden of een afwijking correct is afgehandeld. En dat het probleem in de toekomst naar alle waarschijnlijkheid niet meer zal voorkomen.

Bij ernstige wordt een tussentijdse verificatie uitgevoerd. De voortgang van de verbeterpunten wordt in de auditrapportage aangegeven. Pas als een punt na verificatie akkoord is, kan dit uit het rapport verdwijnen.

Punten waarop reeds een verbeteractie geschreven is, worden niet nogmaals genoteerd tenzij dit van belang is voor de duidelijkheid en de voortgang. Wel dient nagegaan te worden waarom er nog geen afdoende maatregel getroffen.

Maatregelingen

  • Elke afdeling wordt minimaal 1 x per jaar geaudit. Hierbij komen de diverse processtappen aan de orde gecombineerd met de .
  • Bij elke wordt minimaal gekeken naar de beheersing en van de beheersmaatregelen (CCP's, QCP's, LCP's of PRP's en OPRP's) en kwaliteitsaspecten.
  • Genomen maatregelen worden beoordeeld op uitvoering en effectiviteit.
  • Het handboek wordt gespiegeld aan de uitvoering.

Scope

De scope van de interne audits wordt zodanig bepaald, dat alle aspecten van het voedselveiligheids- en minimaal eenmaal per jaar beoordeeld worden en omvat minimaal:

TwitterFacebookLinkedInPin It

Gerelateerde artikelen

Veel klanten en bezoekers van deze pagina 'Wat doe je tijdens de uitvoering van een audit?' bekeken ook de onderstaande artikelen en handleidingen:

Meer weten over een handboek voor voedselveiligheid?


Wil je meer weten over handboek en voedselveiligheid? Bekijk dan onze iMIS producten.
Deze zijn speciaal gemaakt om de handboeken te controleren en up-to-date-te houden.
Daarnaast kun je ook onze trainingen over handboeken en opleiding voedselveiligheid volgen.

Interne audits en jaarlijkse QA rapportages Dag 4

De dag is verdeeld in een ochtend die zich focust op (interne) audits, en de audit voorbereiding. De middag zal zich focussen op jaar/periodieke rapportages.

iMIS Food Handbook Handboek voor food management

iMIS Food bevat een managementsysteem voor het kwaliteitshandboek. Het handboeksysteem bevat de bedrijfsinformatie, procedures omtrent de voedselveiligheid.

iMIS Food Intranet Bedrijfsintegratie

Met iMIS Food intranet wordt het bedrijf betrokken bij het kwaliteitssysteem. Alle informatie over kwaliteit en voedselveiligheid is op het intranet aanwezig.

We zijn gespecialiseerd in voedselveiligheid. Wij stellen een voedselproducent in staat om zelf voedselveiligheid goed te managen. Om dit te bereiken hebben we iMIS Food ontwikkeld. iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende regelgeving en standaarden voor handboeken. Met de iMIS Food Helpdesk heb je professionele ondersteuning voor inhoudelijke en software vragen.

iMIS Food biedt een complete infrastructuur voor QA zaken, waardoor op efficiënte wijze kan worden voldaan aan wijzigende wetgeving en standaarden.
Met iMIS Food hebben we sinds 2009 al meer dan 1000 audits succesvol behaald!


Maandelijkse iMIS update

Wil jij ook maandelijks de iMIS Food Update ontvangen en uitgenodigd worden voor onze events? Geef dan hier je gegevens door.